Ir al contenido principal

AGENDA/ EXHIBITIONS

juliol _ 2021
 
Exposició RETRAT AUTO RETRAT de l'artista Anna Bahí. 
La inauguració tindrà lloc el dissabte 31 de juliol, a les 19h, al Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses. L'exposició es podrà visitar fins el 31 d'octubre 2021.
 

 

 
 
Sant Jordi 
abril _2021
 
Presentació llibre "PAISATGE i AIGUA. L'art pictòric al voltant de l'estany de Banyoles" d'Anna Bahí i MMV Edicions. 
 

 

març _ 2021
 
Presentació llibre "PAISATGE i AIGUA. L'art pictòric al voltant de l'estany de Banyoles" d'Anna Bahí i MMV Edicions.  
 
Dissabte 6 de març presento "PAISATGE i AIGUA. L'art pictòric al voltant de l'estany de Banyoles" on explico una època en concret on, tant l'estany de Banyoles com altres estanys majoritàriament d'Itàlia, van ser motiu d'inspiració per molts artistes catalans.
A més d'una comparativa de l'art europeu i el català dels segles XIX i principis del XX, els autors més destacats i aquelles obres en què l'estany banyolí ha estat representat.
Hi esteu tots convidats!
Moltes gràcies!
octubre _ 2019

Muntatge video pel centenari del pintor "Joan de Palau 1919-2019"
Exposició al Museu Arqueológic de Banyoles (juntament amb altres acrivitats i la presentació el dia 12 d'octubre del llibre "Joan de Palau en12 pinzellades" textos de Joan Anton Abellan) 
 
 setembre _ 2019

Participo com a ponent al 9è Congrés de Jurats de Fotografia de Catalunya  de Vilanova i la Geltrú que organitzen els dies 27, 28 i 29 de setembre.

Junto a  Rosa Isabel Vázquez, Ramiro Díaz y Paco Farero y un agradecimiento especial a Frederic Garrido, a Raimon Moreno y al presidente Jose Antonio Andrés Ferriz. Ha sido un honor participar a este evento. Muchas gracias.

 federaciofotografia.cat 
Fotos: LLuís Pérez Mañosas // Federació Catalana de Fotografia

maig _ 2019

[cat]
Xerrada "L'art pictòric al voltant de l'estany" a càrrec d'Anna Bahí
Al llarg del temps, l'Estany de Banyoles ha estat motiu d'inspiració de nombrosos artistes pictòrics. Ens podem remuntar a figures com Martí Alsina, Modest Urgell, Meifren, Manel Pigem o Joan de Palau. Aquesta xerrada pretén exposar com s'ha mostrat l'Estany des de diferents tècniques pictòriques i des de les diferents visions de cada creador.

[cast]
Charla "El arte pictórico alrededor del lago (de Bañolas)" de Anna Bahí.
A lo largo del tiempo el lago de Banyoles ha sido motivo de inspiración de numerosos artistas, figuras como Martí Alsina, Modest Urgell, Meifren, Manel Pigem o Joan de Palau. Esta chara pretende exponer como se ha mostrado el paisaje de "l'estany" (lago) desde diferentes técnicas pictóricas y desde las diferentes visiones de cada creador.maig _ 2019

Jurat en el 8`2 Lliurament de la Fotolliga 2018-2019 (Associació Gironina d'Entitats Fotogràfiques // Agrupació de Banyoles) amb el tema "SIMETRIES" juntament amb els fotògrafs Lluís Serrat i Josep Corominas (Tit Fotògraf).

abril _ 2019 

Col.laboració artística per un projecte literari i musical. 
Presentació conjunta de la primera novel.la de Joan Anton Abellan "El darrer clan. Els orígens" i de la composició musical "Els cavalls de Stenon" de Xavier de Palau, on hi col.laboro en la realització dels vídeos que es visualitzaran en la prentació de Banyoles i Serinyà (11 i 13 d'abril 2019), a la llibreria 22 de Girona el 28 de maig i a la LLibreria de la Imatge de Barcelona juny 2019.Presentació a la Llibreria de la Imatge a Barcelona. Foto: Ausen Viñolas


28 setembre _ 2017

Setembre_2017

Presentació del llibre de fotografia i música "SILENTIUM" a Siena (Italia). Organitzat per l'Associació Culturing dins la programació del SMS LIve.
Dijous 28 de setembre a la sala San Galgano del Santa Maria della Scala de Siena.Després de les salutacions inicials del director Daniele Pittèri, Carolin Angerbauer presidenta de l'Associazione Culturing introdueix coordinant les intervencions de l'arqueòloga Marie-Ange Causarano, de la fotògrafa Anna Bahí i del músic Xavier de Palau.


 
juny _ juliol 2017

Nova exposició del col.lectiu PHOTOGÈNIKA "La setena cara del dau" comisariat per Manoli Mansilla a la llibreria l'Altell de Banyoles.


maig _2017


Xerrada sobre el projecte "SILENTIUM" llibre de fotografia i música d'Anna Bahí i Xavier de Palau. Dia 5 de maig a les 19h a l'Espai Eat Art Fundació Lluís Coromina de Banyoles.

El proper mes de setembre el projecte "Silentium" marxarà cap a terres itàliques, on farem l'última presentació del llibre, a l'Ospedale de Santa Maria della Scala de Siena.

Tot ique inicialment no s0havia previst, com a comiat, el proper DIVENDRES 5  de maig a les 19h farem una xerrada explicant el projecte a l'Espai Eat Art Fundació Lluís Coromina, plaça Major de Banyoles.


abril_2017


8 d'abril MICROEXPOSICIÓ d'Anna Bahí a la Teteria del Barri Vell de Banyoles, a les 12h.


A l'exposició es podran veure algunes imatges fotogràfiques de la sèrie "Gestual" (2002) una manera d'interpretar la gestualitat en el nostre rostre a través de boques i mans. Per altra banda també hi haurà fotografies de la sèrie "Evolució" (2007) on l'autora, iniciava un nou treball cap a la recèrca de la nostra essència interior (aquella que no veiem) jugant amb la imatge que en tenim de nosaltres mateixos.
1 d'abril VISITA GUIADA a l'exposició "PERCEPCIONS" sala Empordà del Palau Solterra Fundació Vila Casas de Torroella de Montgrí dins el cicle "Diàlegs amb la col.lecció".
Palau Solterra a les 12h.


 
febrer_2017

Presentació del LLIBRE DE FOTOGRAFIA i MÚSICA "SILENTIUM" d'Anna Bahí i Xavier de Palau.

Dia 9 de febrer a les 19h al ISTITUTO ITALIANO di CULTURA de Barcelona
Dia 11 de febrer a les 12h a l'AUDITORI PALAU SOLTERRA de la Fundació Vila Casas de Torroella de MontgríFoto collage dels dos actes de presentació a l'ISTITUTO ITALIANO di CULTURA  a Barcelona presentat per la directora del centre Roberta Ferrazza i amb la participació de Marie-Ange Causarano.
Presentació al PALAU SOLTERRA Fundació Vila Casas de Torroella de Montgrí, presentat per la directora d'art Glòria Bosch. En els dos actes es van visualitzar dos videos musicals i un audiovisual (making off) del projecte "SILENTIUM".

Per + INFO sobre el projecte i per visualitzar els vídeos podeu anar al blog ANNEX_ANNABAHÍ o clicant la fotografia del LLIBRE SILENTIUM (lateral dret que trobareu en aquest blog)gener_2017 fins a maig 2017

"PERCEPCIONS" d'Anna Bahí dins el cilce "Diàlegs amb la col.lecció" Fundació Vila Casas, Palau Solterra de Torroella de Montgrí.

Acte d'inauguració de les noves exposicions temporals del Palau Solterra Fundació Vila Casas: "Sinapsis" de Mapi Rivera, "Poematges" de Martí Boada/Teresa Romanillos i "Percepcions" d'Anna Bahí fins el 21 de maig 2017.

novembre_2016

ARTISTES A CEL OBERT "Va de bols"
4ª Edició d'Artistes a Cel Obert -Interacció d'artistes multidisciplinaris amb la ceràmica
 
Exposició de peces de ceràmica (en el meu cas foto ceràmica) al Museu de la Terrissa de Quart.
Inauguració dissabte 19 de novembre 2016 a les 18h. 
Exposició del 19 de novembre al 18 de desembre 2016

 
"ORIGEN" 
Exposició Individual a Les Bernardes de Salt (Girona) 
Inauguració el 10/11/2016
 
Acte d'inauguració de l'exposició "Origen" d'Anna Bahí amb Robert Fàbregas director de Les Bernardes de Salt i Martí Artalejo coordinador de les exposicions fotogràfiques. En exposició fins el 17 de desembre 2016.
juliol _2016

BUIT a Torroella de Montgrí  (col.lectiva)


El dia 22 de juliol 2016 es va presentar públicament a Torroella de Montgrí el col.lectiu BUIT.
Aplega artistes i persones relacionades amb l'art i la creació contemporània, per generar projectes que intervinguin en la seva vida artística i cultural. En l'acte de presentació es va fer la lectura del manifest fundacional amb diferents accions i intervencions artístiques al CSA L'Obrador de poesia i escultura, i a continuació un recorregut per La Sala (amb fotografia i pintura) i a l'Aula-taller del Museu de la Mediterrània (projecció de vídeos).


 
juny _ 2016

4ª Edició d'Artistes a Cel Obert -Interacció d'artistes multidisciplinaris amb la ceràmica-Baix Empordà estiu 2016Foto ceràmica amb imatges del projecte "Origen". Anna Bahísetembre_ 2015


DIVENDRES 18 de SETEMBRE A LES 19H
SUBHASTA BENÈFICA


Subhasta de fotografia Solidària en benefici de la Fundació Estany i la Fundació Autisme Mas Casadevall (Pla de l'Estany, Banyoles).

L´agrupació de fotògrafs Photogènika han donat les seves obres perquè siguin subhastades el dia 18 de setembre: Tino Soriano, Dolors Gibert, Antoni Torres, Irena Visa, Jaume Llorens - Fotografies , Quim FernàndeZ, Anna Bahí, Xavier Pérez, Mer Cè Roifér, Pere Duran, Yurian Quintanas, Joan de la Parra, Maria Abras, Harold Abellan, Miquel Planells, Andoni Canela, Lydia Bosse, Josep Corominas, Jaume Lis, Irene Serrat Fotografia, David Bohigas, Helena Aguilar Mayans.Fotografia amb la que participo a aquesta subhasta solidària:
Sèrie "Peixos Plàcids" 1/3 50x40cm (preu de sortida 100€).

Projecte fotogràfic de llums i ombres en b/n realitzat a l’aquàrium de Barcelona per l’elaboració d’un poemari (Poesia & fotografia d'Anna Bahí)
En aquesta imatge el nen semblava totalment hipnotitzat, i silenciós contemplava un món aquàtic a través una finestra lluminosa i plena de colors. 


L'EXPOSICIÓ FINS EL 26 DE SETEMBRE 2015


Exposició fotogràfica col.lectiva "La Lentitud"   
Inauguració el 5 de setembre 2015 a les 20h 
a l'ESPAI EAT ART de Banyoles.

Tino Soriano, Antoni Torres, Jaume Llorens, Quim Fernàndez Callís, Xavier Pérez Díaz, Mer Cè Roifér, Pere Duran, Yurian Quintanas Nobel, Joan Soler Vilas, Anna Bahi Tarafa, Maria Abras, Harold Abellan, Miquel Planells Saurina, Andoni Canela, Josep Corominas, Jaume Lis, Irena Visa, Irene Serrat, Dolors Gibert Viñolas, David Bohigas Serra, Helena Aguilar Mayans, Lydia Bosse 


juny _ Juliol 2015

Exposició "Origen" d'Anna Bahí al Castell de Palol de Revardit (Pla de l'Estany)
Del 7 al 28 de juny 2015
Acte inaugural a càrrec de l'alcalde de Palol de Revardit Jordi Xargay, la fins ara regidora de cultura Isabel Trulls i Carles Avilés (assessorament cultural juntament amb Jordi Rull i Roser Gubau) amb l'artista fotògrafa Anna Bahí.
  
DIES QUE EM PODREU TROBAR DURANT EL MES DE JUNY:
 
Horari de la sala: dissabtes de 10 a 14h i de 18 a 20h i diumenges matí de 10 a 14h
Els dissabtes 13 i 20 i diumenge 21 de juny matí a partir de les 12h 
El dissabte 27 es fa un acte de cloenda de l'exposició amb un concert de gongs a les 18.30h (es prega ser-hi uns minuts abans de l'hora indicada).
 


 .   .   .   .   .   .   .

Juny _ Juliol 2015

Exposició col.lectiva de pintura, fotografia (arts visuals) i escultura a Notre Dame du Refuge, Anglet (France) del 7 de juny al 19 de juliol 2015, amb l'obra "HUMANITAT". 

.   .   .   .   .   .   .


Maig_2015

Presentació del llibre "ALEGORÍAS" de Carme Martínez Primo en motiu de la realització de la imatge de la portada del llibre.


"La Carme no tan sols ha fet un pas més en la seva trajectòria d’escriure (presentant-nos ara una novel.la) sinó que a més, ha sabut trobar un títol molt adequat per una professora de literatura com ha estat ella.... perquè posar-hi “Alegorías” ja ens insinua que sota la ficció de la novel.la probablement hi anirem a trobar una realitat;  la d’una altra dimensió... que com ja hem vist en els seus altres llibres, la coneix prou bé!"  Anna Bahí.

 


 
.   .   .   .   .   .   .

febrer_març 2015 

Exposició Col.lectiva "PLEIN AIR" fotografies de Banyoles. Oberta al públic durant tot el mes de març 2015 a la LLibreria L'Altell, de Banyoles.
 .


Enllaç reportatge TvBanyoles:   TVBanyoles PLEIN AIR .   .   .   .   .   .   .

febrer_2015

ISTITUTO ITALIANO DI CULTURA di Barcellona. 
Mostra fotográfica "Desconfiar / Diffidare" di Anna Bahí in mostra fino fine mese.

Istituto Italiano di Cultura
Pgte. Méndez Vigo, 5 Barcelona

Roberta Ferrazza, direttrice dell'Istituto Italiano di Cultura di Barcellona e la fotografa ed autrice della mostra "Desconfiar//Diffidare", Anna Bahí. Foto di Lluís Serrat.

Roberta Ferrazza con il fotografo Manel Esclusa e l'autrice della mostra, Anna Bahí. Foto di LLuís Serrat.

.   .   .   .   .   .   .


2014
Juny_ Juliol_Agost 2014

PHOTOGÈNIKA (Pla de l'Estany)

Exposició col.lectiva de fotògrafs banyolins. Del 2 al 30 d'Agost 2014 a l'espai de Ca la Flora (c/ Llibertat 91 de Banyoles). Matins de 9 a 13h i tardes de 17 a 22h. Coordinació: Manoli Mansilla.CASTELL DE PALOL DE REVARDIT (Pla de l'Estany)

Dins la programació d'actes del 20è aniversari del Sindicat de la Imatge UPIFC, que va tenir lloc el dissabte 14 de juny al Castell de Palol de Revardit, entre d'altres activitats, es pot veure l'exposició "COL.LECTIVA DEL PLA DE L'ESTANY" amb l'obra a paper "Rascar la Superfície" d'Anna Bahí.
Exposició de fotògrafs de la comarca. Passadís del pou del castell fins el 14 de juliol 2014.

Fotografies de LLuís Serrat (amb Pere Duran i Jaume LLorens)

 

Juny _ desembre 2014
FUNDACIÓ VILA CASAS

L'obra "Silentium" d'Anna Bahí va quedar finalista en l'edició d'enguany del Premi Fotografia de la Fundació Vila Casas. L'exposició de les obres seleccionades es pot veure fins el desembre 2014. Palau Solterra de Torroella de Montgrí.

 
Maig _ juny 2014
CENTRE SANTA MARÍA DE PORQUERES

Exposició del projecte fotogràfic "Desconfiar" d'Anna Bahí al Centre d'Interpretació de Santa María de Porqueres fns l'1 de juny 2014.ACTE DE CLOENDA  DE L'EXPOSICIÓ
diumenge 1 de juny 2014 de 18h a 20h, xarrada-projecció del treball fotogràfic del 1999 al 2014FIRA d'Art i Gastronomia "GARTSTRÒMIA" 24 i 25 de Maig, Banyoles.

Projecte: "EXPERIÈNCIES COMPARTIDES"

La taula de cinc potes és el punt de partida de cinc experiències diferents on les sensacions que es comparteixen viatgen al món sensorial i on, desde un suport blanc -l'espai creatiu-, recull la percepció sigui amb formes i colors de cada un dels participants d'aquest projecte. El resultat final esdevé quelcom tangible.

Els participants d'aquest projecte:
Pere Arpa i Montse Lao (restauració), Gonzalo Tabuenca (pintura), Carme Pujol (escultura) i Anna Bahí (fotografia).


 

Entradas populares de este blog

ONÍRICA Projecte multi-disciplinari d'Anna Bahí i Paco Viciana 2023

 "ONÍRICA" (2023) Entrevista Banyoles tv ONÍRICA és un projecte artístic dividit en tres grans àrees: - Espectacle multi-disciplinari . - Llibre d’artista. - Cicle de conferències, exposicions, col·loquis i recitals de poesia. ONÍRICA com a espectacle d’uns 60 minuts de durada ha estat creat pel pianista i compositor Paco Viciana juntament amb l’artista visual  Anna Bahí , inspirant-se en el món dels somnis i la seva relació amb la Natura, amb una selecció de poemes de l’obra “ Canigó ” d’en  Jacint Verdaguer  i de “ Poema del bosc ” d’ Alexandre de Riquer , amb la rapsòdia dels poemes a càrrec d’en Lluís Soler , els audiovisuals creats per a l’ocasió de l' Anna Bahí , l'escenografia d'en  Jaume Geli , el disseny de llums i so d'en  Marc Paneque , la direcció escènica de l' Àngel Amieva i la interpretació d’un servidor al piano d'una selecció de peces de la sèrie pròpia “ Música Instantània ” juntament amb obres noves i improvisacions en esce

ANNA BAHÍ, EL CUERPO COMO EXPERIMENTACIÓN ESTÉTICA

Joan Lluís Montané, de la Asociación Internacional de Críticos de Arte Artículo en internet june 4th 2003   ESPAÑOL Anna Bahí trabaja en fotografía y vídeo. A menudo su obra fotográfica procede del vídeo, previa manipulación de la imagen. Una de sus temáticas habituales es la experimentación con el cuerpo, buscando transformar, sorprender y quebrar la distancia. Emplea una aproximación directa, pero con un trasfondo intimista. Muestra, en una dinámica continua de concreción, la zona objeto de su interés. Hay un tratamiento geométrico del encuadre, para presentar una idea de abstracción, ante todo. Es decir que parte de la realidad, de su propio cuerpo, pero su deseo es que éste sirva como elemento conductivo para exhibir con elegancia y discreción los cambios sensibles ocurridos en el mismo. Dialoga con fruición, exhibiendo el sexo y pechos, convertidos en triángulos o cuadrados reales. Su intención no es establecer un culto orgánico, tampoco le interesa la biología en sí

Presentació de "SILENTIUM" a Siena 2017

  [CAT] Presentació del llibre de fotografia i música "SILENTIUM" a Siena, a la sala San Galgano, Santa Maria della Scala. Un projecte artístic de la fotògrafa Anna Bahí i el músic Xavier de Palau amb la participació de l'arqueòloga Marie-Ange Causarano. Iniciztiva organitzada per l'Associació Culturing dins la programació de SMS Live. [ES] Presentación del libro de fotografia y música "Silentium" en Siena, en la sala San Galgano, Santa Maria della Scala. Un proyecto artístico de la fotógrafa Anna bahí y el músico Xavier de palau con laparticipación de la arqueóloga Marie-Ange Causarano. Iniciativa organizada por la Asociación Culturing dentro de la programación de SMS Live a Siena, Italia. LLibre realitzat per Xavier Alamany d'edició limitada de 55 còpies numerades i signades pels autors. Libro realizado por el diseñador grafico Xavier Alamany, de edición limitada de 55 copias numeradas y firmadas por los autores.